15 C
București
duminică, 19 mai 2024 - 1:48
No menu items!

2.500 de tineri vor fi ajutați să se angajeze. Proiecte de 9 milioane de euro pentru integrarea pe piaţa muncii

spot_img

Agenţiile judeţene pentru ocuparea forţei de muncă (AJOFM) din Iaşi, Hunedoara şi Bacău vor susţine peste 2.500 de tineri cu vârste între 16 şi 29 de ani, care nu au reuşit să se integreze pe piaţa muncii şi care nu sunt cuprinşi în programe de educaţie sau formare, să intre pe piaţa muncii.

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), trei proiecte, cu o valoare totală de aproximativ 9 milioane de euro și finanţate prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU), vizează includerea tinerilor în programele de formare profesională, evaluarea competenţelor, acordarea de sprijin pentru angajare sau pentru înfiinţarea şi finanţarea propriilor afaceri.

Printre obiectivele proiectelor este și înfiinţarea a 62 de firme ale căror planuri de afaceri au fost selectate pentru finanţare prin acordarea ajutorului de minimis în valoare de 25.000 de euro /afacere şi crearea şi ocuparea de locuri de muncă.

În evidenţele ANOFM, la finele lunii iulie erau înregistrați 258.000 de șomeri înregistrati la ANOFM, din care 29.000 mai tineri de 25 de ani.

                                                                                                                    Adina Silav