20.3 C
București
sâmbătă, 25 septembrie 2021 - 12:59

Lui Ludovic Orban i-a venit rândul să fie recomandat de Nicuşor Dan. „Să ştii că tu ai următoarele alegeri! Bine, recomandă-mă tu pe mine atunci! Ne recomandăm reciproc”

spot_img

Nicușor Dan, primarul general al capitalei, s-a întâlnit, miercuri, în ultima sa zi de concediu de o lună, cu vechiul său susținător, Ludovic Orban. Actualul președinte al PNL are nevoie și el acum de susținere, pentru că se află în campanie pentru șefia partidului. Mihai Gâdea, realizatorul Sinteza Zilei de la Antena 3, a difuzat o înregistrare explozivă joi seara, la care au participat Orban, Nicușor Dan, dar și liderii USR PLUS Dan Barna și Dacian Cioloș.

La instalarea în fotoliul de primar, Nicuşor Dan l-a avut invitat pe preşedintele PNL Ludovic Orban, la vreme aceea şi premier. Atunci, noul primar ales l-a avertizat:  „Să ştii că tu ai următoarele alegeri! Bine, recomandă-mă tu pe mine atunci! Ne recomandăm reciproc.” Şi asa a fost. La 10 luni de la alegerile locale, Ludovic Orban se luptă cu Florin Cîţu pentru preşedinţia PNL.

Recomandarea lui Nicuşor Dan ar trebui să-l pună pe gânduri pe Orban, dacă ne gândim că actualul primar nu a mişcat nici măcar un fir de iarbă în tot Bucureştiul. Nicuşor Dan a recunoscut cu greu în fața presei, în prima sa zi de lucru după o lună de concediu, că Orban l-a chemat la el cu o seară înainte. Conform primarului general, cei doi au discutat chestiuni “administrative, guvernamentale şi politice”.

În ziua în care Nicuşor Dan a fost instalat la Primăria Capitalei, Ludovic Orban i-a mărturisit acestuia că acum are încredere să transfere bani de la bugetul de stat către municipalitate. „Le-am spus că acum am încredere să transfer banii în contul Primăriei pentru încălzire, nu să caut soluții să se ducă banii la ELCEN”, i-a transmis Orban noului primar, într-o discuție colocvială, surprinsă de Recorder şi difuzată de Mihai Gâdea la emisiunea Sinteza Zilei. La discuţie au fost prezenţi Dan Barna și Dacian Cioloș, liderii alianței USR-PLUS.

Roxana Toma