24.2 C
București
vineri, 12 aprilie 2024 - 17:20
No menu items!

UPDATE Avionul a decolat / Ceața dă peste cap programul lui Klaus Iohannis de la Chișinău. Aeronava prezidențială nu poate ateriza în Moldova

spot_img

Avionul prezidențial nu a putut decola de la București din cauza ceții dese de pe aeroportul de la Chișinău. Condiţiile meteo au dat peste cap programul festiv de astăzi, din capitala Moldovei. Astfel, evenimentele dedicate împlinirii celor 30 de ani de Independență se amână cu aproximativ o oră, anunţă Guvernul de la Chișinău.

UPDATE ORA 11

Avionul lui Klaus Iohannis a decolat, la ora 11, cu o întârziere de peste 2 ore. Autoritățile de la Chișinău au aprobat zborul, deoarece condițiile meteo s-au îmbunătățit.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Din cauza ceții dense deasupra aeroportului Chișinău, nici avionul președintelui ucrainean Volodymyr Zelensky, nu poate ateriza.

La fel, avionul președintelui român, Klaus Iohannis, se află pe aeroportul București și nu poate decola din cauza ceții, la ora transmiterii acestei știri.

Președintele României, Klaus Iohannis, participă vineri, 27 august, la manifestările dedicate aniversării a 30 de ani de la declararea independenței Republicii Moldova – Chișinău.

Programul prevedea că, la ora 09:20, trebuia să aibă loc ceremonia depunerii de coroane de flori la Monumentul lui Ștefan cel Mare. 

La ora 10:00, Iohannis urma să participe la ceremonia dedicată aniversării a 30 de ani de la declararea independenței Republicii Moldova. 

Întrevederea cu Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, Președintele Republicii Polone, Andrzej Duda, și Președintele Ucrainei, Volodâmâr Zelenski era programată la ora 11:05.

La 11:50 ar fi urmat convorbiri tête-à-tête cu președintele Republicii Moldova, Maia Sandu. 

În cele din urmă, la ora 12:10, erau prevăzute declarații de presă comune cu Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, Președintele Republicii Polone, Andrzej Duda, și Președintele Ucrainei, Volodâmâr Zelenski. 

Marilena Nedelcu