20.4 C
București
duminică, 28 mai 2023 - 13:38
No menu items!

2.000.000 de teste sud-coreene pentru COVID-19 vor ajunge în spitalele din România

spot_img
O companie sud-coreeană urmează să trimită în România 20.000 de kituri pentru testarea coronavirusului printr-un contract stabilit la nivel guvernamental, a anunțat duminică ministrul de externe de la Seul, citat de agenția Yonhap.

Fiecare kit poate fi folosit pentru 100 de teste.
 
UPDATE ora.19.00: Compania Unifarm SA a încheiat un contract cadru cu un producător din Coreea de Sud pentru achiziția unui număr de 2 000 000 teste de diagnostic molecular, scrie www.stiripesurse.ro.
 
UPDATE ora.17.00  Praxis Medica, o firmă care operează cu principale instituții medicale din sistemul național de apărare, condusă de un fost ofițer SRI (Cristian Hritodorescu), a anunțat că a încheiat un contract în valoare de 1,7 milioane de euro cu firma Bioneer. ”După ce echipamentele medicale vor fi recepționate în România, acestea vor fi donate de către ONG-urile plătitoare către mai multe spitale.”, susține importatorul.
 
Ministrul a declarat că guvernul sud-coreean a aflat de necesitatea urgentă a României chiar de la oficialii săi din Ambasada de la București și a intermediat asttfel legatura dintre autoritățile române și firma producătoare.
Contractul a fost semnat la sfârșitul acestei săptămâni, livrările urmând să se facă eșalonat. Oficialul sud-coreean nu a vrut să dea alte detalii, precum numele exportatorului sau prețul plătit.
 
Coreea de Sud dispune și de o multitudine de alte echipamente medicale vitale în combaterea noului coronavirus, fiind singurul stat care a reușit să stopeze extinderea epidemiei prin testarea rapidă și tratament în faza timpurie a noii gripe.