30.4 C
București
sâmbătă, 23 septembrie 2023 - 21:34
No menu items!

(Video) Împărtășanie fără atingere, la o biserică din București. Anchetă la Mitropolia Clujului pentru încălcarea ordonanței militare

spot_img

„Împărtășire fără atingere in vremuri de epidemie, după modelul liturgic folosit in Biserica Ortodoxă a Greciei, în Sfântul Munte Athos și la Essex!”, scrie părintele Vasile Ioana, paroh al bisericii Sfântul Nicolae Dintr-o Zi din București.

UPDATE ora 17.00: Un preot din Iași a fost amendat cu 5.000 de lei pentru că a oficiat slujba cu 52 de enoriași în lăcașul de cult. S-a întâmplat la biserica ”Adormirea Maicii Domnului” din satul Dumbrăvița, comuna Ruginoasa, unde patrula de poliție a opri slujba și a evacuat biserica. 

Într-o înregistrare postată pe Facebook, părintele Vasile Ioana împărtășește credincioșii veniți la slujba ținută afară, după ce le cere să stea la distanță unul de ceilalți.

„Preaiubiții mei, pentru Sfânta Împărtășanie, la vremuri de molimă, vă îndemn pe toți să stați la un metru unul de celălalt. Nu aprindem lumânările. Veniți către mine și vă voi împărtăși cu Sfânta Împărtășanie fără să ne atingem unii pe alții”, le-a spus părintele enoriașilor.

„Vă îndemn să veniți la mine, să vă așezați ușor în jos, să ridicați gura. Și eu vă voi turna Sfântul Trup și Sfântul Sânge fără să atingem gura fiecăruia dintre dumneavoastră”, a spus părintele.

La Cluj, prefectul Mircea Abrudean a declarat că se vor face verificări în privința preoților care au împărășit cu aceeași linguriță câteva zeci de credincioși, chiar pe scările catedralei ortodoxe. 

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului, Bogdan Ivanov, spune că preotul care a împărtășit cu o singură linguriță nu a greșit, deoarece împărtășania nu a fost interzisă de autorități. „Sperăm să nu fi avut nimeni coronavirus”, a mai spus acesta.

Preotul unei parohii peticostale din județul Timiș a fost amendat, duminică, cu 300 de lei, după ce 40 de persoane au participat la o slujbă religioasă oficiată în localitatea Bethausen, întrucât a încălcat prevederile Ordonanţei Militare instituite pe fondul măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus, informează Agerpres.

Sursa foto: www.g4media.ro