30.4 C
București
sâmbătă, 23 septembrie 2023 - 21:52
No menu items!

Covid-19 în România: Primele două decese, la 25 de zile de la confirmarea primului caz

spot_img

Autoritățile au anunțat duminică dimineață primul deces din cauza noului coronavirus pe teritoriul României. Este vorba despre un pacient care suferea și de cancer și care se întorsese din Franța în 6 martie. 

Bilanțul infectărilor cu coronavirus în România a ajuns la 433, raportarea oficială de duminică anunțând alte 66 de noi cazuri. Este cel mai mare număr de îmbolnăviri raportate într-o zi de la apariția COVID-19 în România.
 
Conform datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, vârsta medie a pacienților este de 41 de ani.
 
Opt români aflați în străinătate – 7 în Italia și unul în Franța – au murit de la începutul pandemiei de coronavirus, potrivit datelor transmise duminică de către Ministerul de Externe. Informațiile transmise cu o zi în urmă indicau 6 români decedați în Italia.
 
Potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 43 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 33 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, unul în Luxemburg, unul în Irlanda, unul în Tunisia și unul în Franța.
 
De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 8 cetățeni români aflați în străinătate, 7 în Italia și unul în Franța, au decedat, a transmis duminică Ministerul de Externe.