22 C
București
duminică, 14 august 2022 - 15:12
No menu items!

1,38 de milioane de teste antigen, distribuite în școli. Părinții fac primul triaj, iar elevii nu primesc absențe

spot_img

Dacă dirigintele sau învățătorul este anunțat că un elev are simptome, copilul stă acasă și nu primește absențe, a explicat, duminică, ministrul Educației la Realitatea PLUS. Sorin Cîmpeanu a precizat că aceasta metodă va permite o distanțare mai mare a elevilor în clase.

„Elevii care au simptome. Simptomele să știți că sunt apreciate în prima parte a triajului de către părinți. În momentul în care un părinte vine și spune că elevul, „copilul meu nu merge la școală pentru că mi se pare că are simptome”, el nu va veni la școală. Anticipez, dacă vreți putem să discutăm și pur teoretic, dar real vor fi multe astfel de situații în care pe baza acestui motiv, „mi se pare că al meu copil are simptome”, nu va veni la școală. (…) Atâta timp cât părintele anunță dirigintele sau învățătorul, nu se pun absențe. Aceste lucru va diminua efectivele și va face exact ceea ce trebuie să facă – distanțare mai mare”, a declarat Sorin Cîmpeanu, citat de Edupedu.ro.

Când sunt părinții sunt obligați să notifice școala:

  •  elevul prezintă simptome specifice infectării cu virusul SARS-CoV-2;
  • elevul a fost diagnosticat cu SARS-CoV-2;
  • elevul este contact direct al unei persoane diagnosticate cu SARS-CoV-2 și se află în carantină.

Repartizarea a peste 1,38 milioane de teste rapide, antigen, a fost decisă vineri prin ordin al comandantului acțiunii, de secretarul de stat în MAI, Raed Arafat. Testele antigen urmând să fie transferate de spitale, de la Unități de Primiri Urgențe și de la direcțiile de ambulanță sau de la alte unități sanitare, către Direcțiile de Sănătate Publică județene și mai departe pentru unitățile școlare.