25.7 C
București
marți, 21 mai 2024 - 18:52
No menu items!

(VIDEO) TIR-uri cu zeci de migranți din Turcia, Afganistan, Siria și Pakistan, oprite la granița de Vest

spot_img

Pandemia exacerbează traficul de persoane. 40 de migranți au fost descoperiți ascunși printre mărfurile unor TIR-uri care urmau să ajungă în Vestul Europei, prin România. Automarfarele erau conduse de șoferi români și bulgari, a căror implicare în rețele internaționale de trafic de migranți a fost documentată în numeroase cazuri cu sfârșit tragic din Franța și Anglia.  Imaginile au fost puse la dispozitiție de Poliția de Frontieră

„Poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Poliţiei de Frontieră Borș au efectuat controlul amănunţit asupra unui automarfar în care se aflau doi cetăţeni români. Cu ocazia efectuării verificărilor, în interiorul compartimentului de marfă, au fost descoperiţi ascunși douăzeci și nouă de cetăţeni străini. În cadrul cercetarilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Turcia și Siria cu vârste cuprinse între 30 şi 60 de ani, toți fiind solicitanţi de azil.
Şi polițiștii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Vărşand și Nădlac II au efectuat controlul amănunțit asupra a două automarfare conduse de doi cetățeni bulgari . Acestea erau înmatriculate în Slovacia, respectiv Bulgaria și transportau conform documentelor de însoțire a mărfii piese auto și țevi metalice pentru societăți comerciale din Slovacia și Germania. În urma verificărilor, în interiorul compartimentelor de marfă au fost descoperiţi ascunşi unsprezece cetăţeni din Afganistan și Pakistan, cu vârste cuprinse între 11 şi 31 de ani, solicitanţi de azil în România.”

Luna trecută, un tribunal din Londra a condamnat 4 bărbați, între care și un român, la închisoare între 13 și 27 de ani pentru moartea a 39 de migranți vietnamezi, găsiți acum doi ani într-un camion frigorific în Anglia. Românul Gheorghe Nica a primit cea mai mare pedeapsă.