Iohannis recunoaște că nu a invitat-o pe Gabriela Firea la parada de 1 Decembrie

Președintele Klaus Iohannis a încercat să se eschiveze, marți, în conferința de presă susținută la Palatul Cotroceni, în legătură cu faptul că nu a invitat-o pe Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, să asiste de la tribuna oficială la parada militară organizată de 1 Decembrie, la Arcul de Triumf din București.

Întrebat care sunt motivele pentru care Administrația Prezidențială nu a invitat primarul Bucureștiului nici la parada militară, nici la recepția de la Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a preferat să ofere un răspuns confuz, la finalul căruia a acuzat-o pe Gabriela Firea de “ineleganță”. Asta, deși a admis că aceasta nu a primit o invitație oficială la tribuna oficială din partea Administrației Prezidențiale, așa cum prevede protocolul în acest caz.

Iohannis a admis și că parada nu ar fi putut fi organizată în București, dacă lucrările la Arcul de Triumf nu ar fi fost finalizate la timp. “S-au implicat mai mulți (…), inclusiv doamna primar general, Gabriela Firea, care a deblocat situația. Ministerul Apărării a vrut să-i facă doamnei primar general o invitație specială, în semnul recunoașterii meritelor sale. Ceea ce s-a și întâmplat, cu știința mea. Faptul că doamna primar general a interpretat cum a interpretat această invitație mi se pare inelegant”, a spus Klaus Iohannis.

Gabriela Firea a explicat, în mai multe rânduri, în ultimele zile, că, de 1 Decembrie, va merge la parada naţională şi va sta în public, printre bucureşteni, nefiind invitată la tribuna oficială şi nici la recepţia de la Cotroceni. “Mă voi duce la Arcul de Triumf, cu ceilalţi bucureşteni şi turişti, şi voi sta în public, fără să am această onoare şi demnitate de a sta la tribună”, a spus primarul general. Gabriela Firea a afirmat că a fost uimită că nu a fost invitată nici la parada naţională, nici la recepţia de la Cotroceni. Ea a precizat că reprezentanții MApN i-au transmis că ar dori să o invite să asiste la paradă de la tribuna oficială, dar invitațiile sunt făcute de Administrația Prezidențială.

R.D.

NICIUN COMENTARIU