Daniel Dragomir, la Comisia pentru controlul SRI. Fostul ofițer anunță noi dezvăluiri / UPDATE

  • UPDATE

“Următoarea audiere a domnului Dragomir la Comisie va fi probabil săptămâna viitoare, marți. Domnul Dragomir ne-a prezentat probe legate de modul în care erau utilizate, în dosare de corupție, mandatele de securitate națională care erau emise nu pe 3 luni, ci pe 6 luni plus 3 luni. (…)Domnul Dragomir a lăsat Comisiei o listă de 65 de persoane – ofițeri activi SRI, ofițeri inactivi SRI, persoane din media pe care să le invităm la audieri. Vom analiza această listă. (…)A indicat persoana din SRI care dădea ordine pentru susținerea unor persoane politice, prin intermediul unor persoane din media. Ne-a indicat și persoana politică care a beneficiat de susținerea unor oameni din SRI și a instrumentelor (persoane din media) pe care aceștia le aveau la dispoziție. Este vorba despre un fost președinte al Camerei Deputaților“, a declarat la finalul audierii lui Dragomir, Claudiu Manda, președintele Comisiei comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru controlul activității  Serviciului Român de Informații.

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir a fost audiat, marți seară, timp de mai bine de  două ore, în Comisia comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru controlul activității  Serviciului Român de Informații (SRI).

Dragomir a precizat că a prezentat probe Comisiei. “Am prezentat probe. Ședința Comisiei a fost una foarte concretă și tehnică. (…)Am făcut referire la 65 de persoane pe care vreau să le propun Comisiei pentru a fi audiate”, a spus Dragomir.

Fostul ofițer SRI Daniel Dragomir este audiat, marți seară, timp de aproximativ două ore, în Comisia comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru controlul activității  Serviciului Român de Informații (SRI).

„Voi vorbi în primul rând despre încălcarea legii și despre utilizarea mandatelor de siguranță națională în mod ilegal în dosarele de corupție. În al doilea rând voi vorbi despre culoarul justiției. Discuția se va extinde în funcție de întrebările care îmi vor fi adresate și de termenii discuției. Eu am venit cu tot ceea ce era necesar”, a declarat Dragomir.

La rândul său, președintele Comisiei, Claudiu Manda, a precizat că, în cadrul audierii de marți a lui Daniel Dragomir vor fi abordate două teme, iar, în cazul în care discuțiile nu vor fi finalizate, va urma și o a doua întâlnire.

R.D.

NICIUN COMENTARIU