Avertismente de la MAE pentru românii care circulă în Europa

Ministerul Afacerilor Externe a emis miercuri o serie de avertismente pentru cetățenii români care se află sau tranzitează pe teritoriile Germaniei, Ungariei, Austriei, Serbiei și Croației.

Astfel, în urma măsurilor Germaniei privind controlul la frontiere, până la data de 4 octombrie 2015 traficul feroviar al ”Deutsche Bahn” între München-Salzburg (Austria) – Budapesta (Ungaria) va fi suspendat pentru următoarele trenuri:

  • Linia IC 62 Frankfurt (Main)-Stuttgart-München-Salzburg-Klagenfurt/Graz nu circulă între Salzburg şi München.
  • Trenurile care pleacă din Frankfurt se opresc în München.
  • Trenurile care vin din Austria se opresc în Salzburg.
  • Linia Railjet 90 Budapesta-Viena-Salzburg-München începe şi se termină în Salzburg.
  • Nu circulă trenurile între Salzburg şi München.

 

La frontierele Ungariei, situaţia este următoarea:

  1. Punctul de trecere al frontierei  Horgos-Roszke, între Serbia şi Ungaria, pe DN 5, este închis. Se recomandă utilizarea PTF Tompa sau Tiszasziget.
  2. Punctul de trecere al frontierei  Hegyeshalom-Nickelsdorf, între Austria şi Ungaria, pe DN 1, este închis. Se recomandă utilizarea punctului de trecere al frontierei Hegyeshalom situat pe autostrada M1.
  3. Traficul se desfăşoară normal pe autostrăzile M5 şi M1 din Ungaria. Totodată, punctul de frontieră Hegyeshalom – Nickelsdorf situat pe autostrada M1 este funcţional.

În Croația, circulația rutieră este complet blocată în punctul de control trecere frontieră Bajakovo-Batrovci (dintre Croația și Serbia) situat pe autostrada Zagreb – Belgrad. Acest blocaj este efectul măsurilor luate de autoritățile croate de restricționare a circulației pentru autovehiculele de transport marfă, pe sensul de intrare în Croația și a protestului spontan al șoferilor care se află în așteptare, în partea sârbească a punctului de frontieră menționat. 

În ceea ce priveşte ruta Serbia-Croația, circulația rutieră pentru autovehiculele cu masa totală de până la 7,5 tone a fost deviată prin punctul de control trecere frontieră de la Tovarnik, care a fost redeschis pentru a permite reluarea parțială a circulației rutiere.

Pentru circulația rutieră pe relația Serbia-Croația, privind autovehiculele de transport marfă cu masă totală mai mare de 7,5 tone, aceasta a fost deviată prin Bosnia Herțegovina, cu intrare în Croația pe la punctul de control trecere frontieră Stara Gradiska.

Traficul feroviar pe relațiile Croația-Slovenia, Croația-Ungaria și Croația-Serbia este în continuare suspendat.

Punctele de control trecere frontieră cu Serbia de la Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2, Batina și Erdut rămân în continuare închise.

NICIUN COMENTARIU