10.2 C
București
vineri, 26 aprilie 2024 - 3:20
No menu items!

„Marea fără valuri”, destinație pentru o zi de plajă, liniște și relaxare. FOTO

spot_img

Cine își dorește să se relaxeze pe o plajă fără aglomerație, muzică și gălăgie vă spunem că localitatea Gostinu este soluția pentru o ieșire într-un cadrul natural virgin – plajă cu nisip fin, apă curgătoare, pădure. Și fără valuri amenințătoare ca pe Litoral. În plus, costurile sunt foarte scăzute.

Plaja dunăreană de lângă localitatea Gostinu se întinde pe 1,5 kilometri lungime şi este și foarte lată. Nisipul este fin, apa este limpede şi se adânceşte treptat, iar pădurea din apropierea plajei protejează de acțiunea razelor soarelui. În weekend, chiar la intrarea pe plajă funcționează și un bar, unde vă puteți răcori cu băuturi reci sau înghețată. Recomandat este să nu vă avântați prea mult în larg pentru a nu intra sub acțiunea curenților foarte puternici ai Dunării.

La Gostinu se ajunge relativ ușor pe un traseu care, de la București, măsoară 70 de kilometri. Pe drumul Bucureşti-Giurgiu, în localitatea Frăteşti, faceți stânga spre Oinacu. De aici, ţineți drumul spre stânga și ajungeți direct în satul Gostinu. În sat, faceți dreapta pe strada de lângă barul satului, iar drumul vă duce către plajă. După ce urcați o pantă, drumul se bifurcă. Faceți stânga şi apoi imediat dreapta, exact pe lângă pădure. În scurt timp se vor vedea apele Dunării. Puteți intra direct cu mașina pe plajă. Dacă vă rătăciți, localnicii vă vor îndruma cu bucurie. Sau puteți folosi foarte simplu GPS-ul de pe smartphone.

Singurul neajuns sunt celebrele terase de pe plajele obișnuite, dar cine preferă o oază de liniște și relaxare, pot aduce cu ei, în timpul săptămânii, lada frigorifică în care vă puteți ține răcoritoarele. Altfel, în weekend, puteți cumpăra de la singurul bar de pe plajă.

Olimpia Diaconiuc