17.2 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 4:33
No menu items!

Ziarul de Vâlcea: Dovada incompatibilității ministrului de Finanțe, Florin Cîțu

spot_img

Potrivit unor documente publicate de Ziarul de Vâlcea, părinții ministrului Florin Cîțu se află într-un litigiu cu statul, în legătură cu retrocedarea a 50 de hectare de teren, în apropierea domeniul schiabil Transalpina. Din declarațiile angajaților, întregul dosar a fost înaintat ministrului Cîțu, care nu l-a mai înapoiat. Probele care atestă incompatibilitatea au ajuns și la premierul Orban, care a ăpromis verificări, relatează antena3.ro.

Procesul în care părinții lui Cîțu au revendicat retrocedarea a 50 de hectare pe marginea lacului Vidra, în apropierea pârtiei Voineasa a fost câștigat de aceștia, dar Romsilva a contestat decizia și a solicitat anularea dreptului de proprietate pentru o suprafață de 11,6 hectare.

Ziariștii au publicat un document care arată că Vasile Cîțu, tatăl ministrului, a cerut Ministerului Finanțelor Publice, pe care îl conduce fiul lui, pe 16 decembrie, prin executor judecătoresc, sub amenințarea de acționa în judecată statul, o serie de acte/ informații care să ateste ”angajarea statului român în dosarul retrocedării”, iar două dintre structurile MFP (ANAF Vâlcea și Craiova), să transmită documentele fiului, ministrului în funcție, Florin Cîțu, nu avocaților sau reclamanților.

Angajații Direcției Juridice au simțit acest demers ca pe o presiune, mai ales că ei susțin, totodată, că de la cabinetul ministrului de Finanțe a fost solicitat dosarul în care Ministerul de Finanțe atacase legalitatea acestor titluri de proprietate. De la 31 ianuarie, dosarul nu a mai fost înapoiat.

Mai mult decât atât, Direcția Juridică a fost desființată, conform unui proiect de reorganizare a ministerului, pentru a fi îndepărtată conducerea, care se judecă cu părinții actualului ministru și cu alți 69 de proprietari cărora li se pune la îndoială calitatea de proprietar, mai scrie sursa citată. De astfel, procesul de retrocedare a fost anulat.

Conform unor proiecte mai vechi depuse de ministru și fratele său, cei doi intenționau să construiască pe domeniul pentru care se luptă acum în instanță părinții un complex turistic cu hotel, pârtie de ski, ștrand plutitor, restaurant, păstrăvărie, zonă de camping și multe alte facilități. 

Întrebat despre toate aceste documente care ies la iveală în ultimele zile, premierul Ludovic Orban a declarat că se fac verificări și se va anunța o concluzie zilele viitoare.