0.9 C
București
vineri, 2 decembrie 2022 - 0:36
No menu items!

Cum a ajuns România înainte de SUA, dar după Italia, într-un top al singuranței post-pandemie

spot_img

România nu a înregistrat prea multe cazuri de infecție cu noul coronavirus, comparativ cu alte ţări. Cu toate acestea nu se situează în prima parte a topului celor mai sigure ţări în pandemie, conform unui studiu publicat de revista Forbes.

​România ocupă poziţia 30 în topul celor mai sigure ţări europene de vizitat în această perioadă, spune un studiu realizat de un think tank cu sediul la Londra.

Grupul Deep Knowledge a inclus în raport 200 de ţări cu un sistem de 130 de parametri cantitativi. Elveţia este cea mai sigură ţară din Europa dar şi din lume, urmată de Germania şi Austria.

La polul opus se situează Macedonia de Nord, Albania şi Belgia.

România este devansată în acest clasament de toate ţările vecine sau din zonă: Bulgaria, Serbia, Grecia, Cehia, Ungaria sau Polonia.

Ungaria se situează chiar pe un loc 6 care îi conferă o imagine foarte bună în acest context. Totuşi, în mod ciudat, Italia se situează pe locul 28, în faţa României, deşi gravitatea pandemiei a fost una din cele mai mari din Europa. Topul este citat de prestigioasa revistă Forbes.

În lume, România ocupă locul 57, devansând SUA, locul 58.

În lunile pandemiei s-au înregistrat schimbări semnificative în clasamentul privind siguranța, susțin jurnaliștii care au analizat topul.

Inițial, țările care au putut reacționa rapid la crize și au avut niveluri ridicate de pregătire pentru situații de urgență. Acum, țările cu economii rezistente se situează mai sus.

Sursa foto: forbes.com