29.3 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 19:14
No menu items!

Ziaristă arestată pentru terorism la Craiova

spot_img

O femeie de origine turcă, acuzată în ţara de origine de terorism, a fost arestată la Craiova şi urmează să fie extrădată. Femeia este suspectată de autoritățile turce că ar avea legături cu grupările separatiste kurde. Surse judiciare au precizat că, în momentul arestării, femeia a declarat că este jurnalist la un post de televiziune belgian.

Femeia în vârstă de 37 de ani a intrat în România prin punctul de trecere al frontierei de la Calafat, în urmă cu zece zile, însoțită de doi bărbați. La controlul documentelor, la frontiera bulgărească, polițiștii au sesizat că ceva nu este în regulă cu actele femeii care prezentase un pașaport belgian, așa că au întors-o la frontiera românească.

Polițiștii români au căutat în sistemul european de informații SIRENE și au observat că o persoană cu semnalmentele sale și cu același nume de familie era dată în urmărire de statul turc pentru suspiciunea de terorism.

Au fost anunțate autoritățile și prin sistemul Interpol s-a confirmat că femeia care încerca să treacă granița în Bulgaria era chiar cea căutată.

Aceasta a fost reținută și transportă în arestul Poliției din Craiova.

Cererea de extrădare va fi judecată pe 7 octombrie.