7.5 C
București
marți, 2 martie 2021 - 12:15

Câte zeci de mii de euro va plăti despăgubiri Metro, unui client căruia i-a căzut un bidon în cap

Compania Metro România a fost condamnată penal și va plăti despăgubiri morale de peste 180.000 de euro unui client căruia i-a căzut un bidon de apă în cap.

Conform evz.ro, incidentul s-a petrecut într-un hypermarket Metro din Băneasa, la sfârșitul anului 2012. O femeie de 64 de ani a fost lovită de un bidon de 5 litri de apă, care i-a căzut de pe raft, în cap. Femeia a avut nevoie de 100 de zile de îngrijiri medicale, compania fiind acuzată de vătămare corporală din culpă. În urma accidentului, clientei i s-au tasat mai multe vertebre cervicale.

Compania a comunicat, după ancheta internă, că nu se poate afla cine e angajatul responsabil de stivuirea defectuoasă a produsului.

Luna aceasta, Curtea de Apel București a decis definitiv condamnarea Metro la o amendă în cuantum de 200.000 de lei. În același timp judecătorii au decis ca hypermarketul, în paralel cu firma de asigurare, să plătească femeii lovite de bidonul de apă 2.000 de euro daune materiale și 180.000 de euro daune morale. Prin aceeași decizie au fost despăgubite și spitalele unde a fost operată și tratată victima – 1.158 de lei pentru Spitalul Clinic de Urgență București și 9.963 de lei Spitalului de Urgență Bagdasar Arseni.