6.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 2:40

Zgonea: Noi, politicienii, ar trebui să luăm mâna de pe administrația publică

spot_img

Valeriu Zgonea, președintele Camerei Deputaților, a afirmat miercuri că politicienii trebuie să își asume răspunderea, iar ”colcăiala” din administrația publică trebuie înlăturată, prin eliminarea controlului politic, în contextul tragediei de la Clubul Colectiv și al reacțiilor sociale.

Declarații Valeriu Zgonea:

  • Odată cu resursele financiare, cu poziţia socială vin şi responsabilităţile.
  • Nu poţi numai să fii director într-o deconcentrată sau descentralizată, primar sau membru al Guvernului şi să-ţi facă plăcere doar să ţi se spună “Să trăiţi domnule director!” sau ”domnule primar”. Trebuie să existe responsabilităţi.
  • După patru zile în care nimeni nu e de vină, societatea are dreptate în ceea ce spune. Trebuie să găsim soluţii. Nu le luăm la cald, pentru că suntem oameni de stat. Luăm cu calm, cu responsabilitate, împreună cu preşedintele partidului, cu membri coaliţiei…
  • Dar şi eu sunt părinte. Oricare dintre noi putea să fie în acel club.
  • Atâta timp cât nu schimbăm această colcăială din administraţia publică şi nu luăm noi, politicienii, mâna de pe administraţia publică şi îi lăsăm să se dezvolte, să aibă o carieră, nu o să putem modifica cu legi bune şi cu creştere economică o societate.
  • Una dintre responsabilităţile pe care le ai e aceea de a te retrage dintr-o funcţie din care nu eşti în stare să faci lucruri.