6.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 2:22

Zeci de pompieri și jandarmi care au fost la intervenția de la Colectiv primesc consiliere psihologică

spot_img

60 de jandarmi și alte câteva zeci de pompieri care au ajuns la intervenție de la clubul colectiv au nevoie de consiliere psihologică în următoarele luni.

Scenele dramatice cu tinerii arși, morți și răniți, întinși pe podeaua clubului Colectiv, vor rămâne pentru totdeauna și în mintea salvatorilor ajunși la fața locului. Deși sunt obisnuiți cu momente grele, mulți dintre ei nu pot trece ușor peste intervenția tragică de la clubul Colectiv.

Jandarmii de la Brigada Capitalei fac ședinte de consiliere psihologică, pentru a putea accepta imaginile trăite. Echipa de medici este tot din cadrul Jandarmeriei. Și pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Dealul Spirii” București-Ilfov primesc consiliere psihologică, dar și religioasă, de la cinci psihologi și preotul militar al inspectoratului.

Însoțirea psihologică a misiunii a fost realizată în timp real de un psiholog al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘Dealul Spirii’ București-Ilfov. De asemenea, preotul inspectoratului a fost solicitat la finalul intervenției pompierilor, oficiind o scurtă rugăciune pentru cei decedați. Echipa de psihologi de la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ‘Dealul Spirii’ București-Ilfov a oferit suport psihologic salvatorilor încă din noaptea intervenției, demersul continuând și în prezent, având în vedere numărul foarte mare al personalului implicat în operațiunile de salvare.

Comunicat ISU București-Ilfov

Intervenția a avut un caracter “înalt psiho-traumatizant“, spun psihologii Inspectoratului, astfel că psihoeducația și suportul psihologic sunt adresate întregului personal, într-o campanie care se va prelungi și pe parcursul anului 2016.

Reprezentanții pompierilor și jandarmilor au mai spus că sunt disponibili pentru suport și asistență de specialitate tuturor celor afectați de această tragedie.