12.7 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 20:09

Administratorul si acționarul firmei de artificii din Colectiv au fost reținuți

spot_img

Administratorul şi un angajat al firmei care a făcut efectele pirotehnice de la clubul Colectiv, de la care s-a declanşat incendiul, au fost reţinuţi și vor fi prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Este vorba despre Cristian Niță, unul dintre acționarii firmei Golden Ideas Fireworks Artists SRL, responsabilă cu efectele pirotehnice din clubul Colectiv și un angajat al acestei firme. Viorel Zaharia, pirotehnist autorizat, angajatul unei alte firme care a montat artificiile în clubul Colectiv, este acuzat de ucidere din culpă. Acționarii firmei, Cristian și Daniela Niță, sunt acuzați de favorizarea făptuitorului și sustragerea sau distrugerea de probe și înscrisuri.

           Ulterior producerii incendiului din data de 30 octombrie 2015 din incinta Clubului Colectiv, în calitate de reprezentanţi ai SC G.I.F.A. SRL, inculpaţii Niţă Daniela Ioana (administrator) şi Niţă Cristian Mihai (director), au procedat la distrugerea şi sustragerea de documente ce constituie probe, pentru a împiedica sau îngreuna cercetările în cauză, precum şi cu scopul de a-l ajuta pe inculpatul Zaharia Viorel pentru a  nu fi traşi la răspundere penală.

comunicat Parchetul ÎCCJ

La Parchetul General au mai fost audiate și alte persoane, printre care și Daniela Niță, acționarul majoritar al firmei. Zilele trecute, procurorii au făcut percheziții la sediul social din București al firmei SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL și la un depozit al acesteia din comuna Bucșani, județul Giurgiu. Societatea este urmărită penal, din 2009, pentru încălcarea normelor de mediu.

Cei trei administratori și acționari ai clubului — Paul Gancea, George Anastasescu și Costin Mincu au fost arestați preventiv pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.