8.8 C
București
duminică, 3 martie 2024 - 13:21
No menu items!

Zaher Iskandarani, achitat pentru contrabandă

spot_img

Zaher Iskandarani a fost achitat într-un dosar de contrabandă cu țigări. Sentința a fost dată de Tribunalul Bucureşti într-un dosar în care sirianul a fost trimis în judecată în urmă cu mai bine de şase ani. Zaher Iskandarani a fost acuzat că ar fi produs un prejudiciu bugetului de stat de aproape două milioane de lei. Decizia Tribunalului București nu este definitivă, putând fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Procurorii au stabilit că, începând din 1990, Iskandarani a desfășurat activități de contrafacere şi contrabandă cu ţigări, prin fabrica sa din din localitatea timișeană Jimbolia. Țigările ajungeau atât pe piaţa din Europa de Vest, dar şi din Orientul Mijlociu. Tutunul era primit din Liban, de la o societate controlată de sirian.

Zaher Iskandarani a mai fost acuzat de procurorii DIICOT că şi-a creat o reţea de distribuţie a ţigaretelor contrafăcute, produse într-o fabrică din Săcălaz. În perioada 2004-2005, Zaher Iskandarani a coordonat activitatea fabricilor de ţigarete, dar şi a celei de alcool de la Lenanheim (Timiş).

La sfârşitul anului 2005, în urma unor percheziţii la fabricile şi domiciliul lui Zaher, autoritățile au descoperit matriţe, trimbre fiscale româneşti falsificate, cantităţi mari de ţigări şi cartoane pentru pachete.

Zaher Iskandarani a fost arestat în 2005, tot pentru contrabandă cu ţigări şi alcool, dar, după un timp, el a fost eliberat.

Iskandarani mai este cercetat de procurorii DIICOT Timişoara într-un dosar privind furtul de energie electrică, fiind acuzat de un prejudiciu de 25.000 de lei.