26 C
București
sâmbătă, 22 iunie 2024 - 2:30
No menu items!

Materiale pentru bombe descoperite la Paris

spot_img

 

politia franceza

Diverse materiale pentru fabricarea bombelor au fost găsite de către poliția franceză, in urma unui raid antiterorist. Ancheta avea in vizor 12 suspecţi de islamism arestaţi în weekend, pentru care, ulterior, mandatul de arestare a fost prelungit cu 24 de ore. Persoanele au fost arestate în urma comiterii unui atac asupra unui magazin alimentar.

Materialele descoperite într-un garaj dintr-o suburbie a Parisului constau în substanţe chimice şi arme și cuprind nitrat de potasiu, sulf, becuri şi dispozitive de gătit sub presiune, susține Francois Molins, procurorul capitalei Franței. Acestea fac parte din categoria produselor utilizate la fabricarea de dispozitive explozibile improvizate.

La fața locului s-au mai descoperit un pistol şi o puşcă, ceea ce l-a facut pe Mollins să afirme că se confruntă, în mod evident, “cu o rețea teroristă extrem de periculoasă”.

În uma acestui incident, Francois Hollande, președintele Franței consideră că se impune o “mobilizare a statului pentru a lupta împotriva ameninţărilor teroriste”.