joi, 2 iulie 2020 - 15:26

Zabaglione cu căpșuni

Chin pentru turiștii români în Grecia! Coadă de 5 kilometri la singurul punct vamal deschis la frontiera bulgaro-grecească

E haos total pentru românii care au plecat în vacanțe în Grecia, după ce autoritățile au decis ca doar un punct de frontieră să...

CCR critică dur Ministerul Sănătății, pentru modul în care a reglementat izolarea, carantina și internarea obligatorie

Curtea Constituţională a publicat miercuri motivarea deciziei din 25 iunie, prin care a declarat ca fiind neconstituţională starea de carantină şi internarea obligatorie, iar...

Imagini fabuloase! Cehii au sărbătorit încheierea restricțiilor cu o uriașă cină publică

Oamenii din capitala cehă, Praga, au construit o masă de 1.600 de metri și au organizat marți o cină publică pentru a celebra sfârșitul...

Guvernul britanic plănuiește amenzi pentru părinții care nu-și trimit copiii la școală, din toamnă

Părinții din Anglia care nu reușesc să-și trimită copiii înapoi la școală în septembrie se vor confrunta cu amenzi dacă nu au un motiv...

Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

Zabaglione este un desert italienesc, care are la bază gălbenuș de ou și zahăr. Originar din Veneția, acesta se găsește și sub denumirea de zabaione și a devenit popular și în Venezuela, și Uruguay.

Rețeta originală folosește vinul dulce Marsala, unii înlocuindu-l cu șampania sau cu alt tip de vin alb. De aceasta dată, vom înlocui vinul cu lichiorul  din flori de lotus.

Ingrediente:

  • 2 gălbenușuri,
  • 3 linguri zahăr pudră,
  • 100 grame de căpșuni,
  • 2 linguri lichior flori de lotus.

Mod de preparare:

Înainte de toate, începem cu căpșunile.

reteta2

Le spălam sub jet de apă rece, apoi le tăiem în 4 sau în 6 bucăți, în funcție de mărimea fiecăreia, și le lăsăm pe un șervețel absorbant.

Într-un bol de sticlă sau din inox, perfect curat și uscat, se pregătesc gălbenușurile și zahărul pudră pentru crema dorită.

reteta

Amestecăm bine zahărul cu gălbenușurile la bain-marie, până când acestea își vor schimba textura și culoarea.

reteta1

Adăugăm apoi lichiorul din flori de lotus și amestecăm în continuare pentru 2-3 minute.

Punem într-un pahar bucățile de căpșuni, apoi turnăm peste ele crema de zabaglione. Opțional, putem adăuga și fulgi de porumb cu miere și alune.

zabaglione

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa

Liderul PNL care a picat Bacalaureatul, la 42 de ani, vrea să dea la facultate: „Vreau să mă licențiez”

Liberalul de 42 de ani care a picat Bacalaureatul la Română cu nota 3 anunță că dacă ia examenul, se înscrie și la facultate. Prim...

Atenționare pentru turiștii români în Grecia. Un singur punct de frontieră deschis la intrarea în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe anunță că autoritățile din Grecia au lăsat deschis în perioada 1-15 iulie un singur punct de trecere al frontierei cu Bulgaria,...

PNL Iași, amendat pentru ședința cu 100 de liberali la restaurant, în frunte cu ministrul Costel Alexe

Poliția județeană a amendat PNL Iași cu 5.000 de lei pentru ședința organizată, duminica trecută, la Restaurantul Liria din Aroneanu, la care au participat...

Scandal diplomatic cu Iranul, după moartea unui magistrat acuzat de corupție, în București

Oficiali iranieni acuză asasinarea unui fost cleric și judecător, în România, la mijlocul lunii iunie, dar și complicitatea statului român care nu comunică informații...

România a avut în mai 2020 cel mai mic număr de decese din ultimii 7 ani

20.383 cetățeni români au murit în luna mai 2020, potrivit datelor oficiale comunicate de Direcția pentru Evidența Persoanelor (DEPABD) din Ministerul Afacerilor Interne. Este...