marți, 1 decembrie 2020 - 17:18

Zabaglione cu căpșuni

După ce și-a pus în cap credincioșii care au vrut să participe la pelerinaje, Guvernul se ceartă acum cu Federația Română de Fotbal

Guvernul lui Ludovic Orban a fost criticat, în ultimele zile, de credincioșii care au vrut să participe în număr mare la pelerinajul de Sf....

Ceremonie scurtă la Arcul de Triumf, de Ziua națională a României. Președintele Iohannis a avut o singură grijă – votul din 6 decembrie

Sărbătorile publice au fost anulate anul acesta, de Ziua Națională a României. Nu au mai avut loc petreceri, nu s-au mai împărțit sarmale și...

Scandal la Buzău. Candidatul partidului fondat de „Petrov”, acuzat de blaturi și combinații politice

Dezvăluiri de senzație și scandaluri au apărut în aceste zile în viața politică buzoiană, protagoniști fiind politicieni cu state vechi, mai ales cu palmares...

Statistici alarmante în Japonia: mai multe victime cauzate de sinucideri într-o singură lună, decât toate decesele Covid. Femeile și copiii, cele mai expuse

Experții au avertizat că pandemia ar putea duce la o criză de sănătate mintală. Șomajul în masă, izolarea socială și anxietatea îi afectează pe...

Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

Zabaglione este un desert italienesc, care are la bază gălbenuș de ou și zahăr. Originar din Veneția, acesta se găsește și sub denumirea de zabaione și a devenit popular și în Venezuela, și Uruguay.

Rețeta originală folosește vinul dulce Marsala, unii înlocuindu-l cu șampania sau cu alt tip de vin alb. De aceasta dată, vom înlocui vinul cu lichiorul  din flori de lotus.

Ingrediente:

  • 2 gălbenușuri,
  • 3 linguri zahăr pudră,
  • 100 grame de căpșuni,
  • 2 linguri lichior flori de lotus.

Mod de preparare:

Înainte de toate, începem cu căpșunile.

reteta2

Le spălam sub jet de apă rece, apoi le tăiem în 4 sau în 6 bucăți, în funcție de mărimea fiecăreia, și le lăsăm pe un șervețel absorbant.

Într-un bol de sticlă sau din inox, perfect curat și uscat, se pregătesc gălbenușurile și zahărul pudră pentru crema dorită.

reteta

Amestecăm bine zahărul cu gălbenușurile la bain-marie, până când acestea își vor schimba textura și culoarea.

reteta1

Adăugăm apoi lichiorul din flori de lotus și amestecăm în continuare pentru 2-3 minute.

Punem într-un pahar bucățile de căpșuni, apoi turnăm peste ele crema de zabaglione. Opțional, putem adăuga și fulgi de porumb cu miere și alune.

zabaglione

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa

UK: Pandemia scoate la suprafață rețelele de exploatare sexuală a româncelor. 90% dintre ele au fost recrutate de iubiți

Traficanții sexuali pot obține profituri de peste 1 milion de lire sterline pe an de pe urma unui bordel, iar restricțiile Covid le-au ușurat...

Pacienții COVID din corturile militare intră în iarnă. Primul medic al țării: Altă întrebare

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, cu ocazia vizitării Spitalului Universitar București (fost Municipal), că nu există încă soluții pentru pacienții COVID internați în...

„Icoana” unui candidat PNL, în „procesiune electorală” prin județ. FOTO

Fostul primar din Turceni, Ion Iordache, își promovează imaginea obligându-și stafful de campanie să colinde cu tabloul său pe post de icoană. Este cel mai...

Top autostrăzi octombrie. Cele mai mari progrese ale constructorilor de autostrăzi. FOTO/VIDEO

Constructorii unor loturi din autostrăzile Comarnic – Brașov, Sibiu – Pitești și Sebeș – Turda au avut luna trecută cele mai mari progrese, potrivit...

Tragedia de la Piatra Neamț: Singurul supraviețuitor al incendiului a ieșit de la terapie intensivă

Pacientul adus în stare gravă la unitatea mobilă Leţcani de la Spitalul Judeţean Neamţ în urma incendiului din 14 noiembrie se simte mai bine,...