6.9 C
București
marți, 27 februarie 2024 - 6:18
No menu items!

Vizită FMI în București între 6-14 noiembrie

spot_img

 

FMI

Tonny Lybek, reprezentantul FMI în România şi Bulgaria a declarat că o echipă a Fondului Monetar International (FMI), coordonată de Erik de Vrijer, va veni la Bucureşti între 6-14 noiembrie, iar vizita se va desfășura împreună cu reprezentanţii Comisiei Europene şi ai Băncii Mondiale.

Subiectele ce urmează a fi dezbătute se vor referi la dezvoltarea economică din ultima perioadă, perspectivele economice, și nu în ultimul rând politica fiscală şi monetară şi reformele structurale.

„Pe fondul alegerilor parlamentare ce vor avea loc în România pe 9 decembrie, cea de-a şaptea evaluare a programului convenit prin acordul stand-by cu FMI va fi amânată. Echipa FMI însărcinată să discute performanţele înregistrate în cadrul programului şi să stabilească cu autorităţile măsurile necesare pentru a încheia evaluarea va sosi la Bucureşti odată cu instalarea unui nou guvern”, a subliniat Lybek.

Decizia autorităţilor a fost de a trata acordul ca unul de tip preventiv, adică nu există nicio intenție de a retrage resursele disponibile.

La finalul lunii septembrie, Consiliul Director al FMI și-a dat acordul pentru a șasea evaluare a performanțelor economice ale României în cadrul programului stand-by. O nouă  tranșă de 512,9 milioane euro este pe cale să fie pusă la dispoziție.

În acordul preventiv suma totală stabilită este de 3,73 miliarde euro.