12.2 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 13:13
No menu items!

Vitamina D nu se ia preventiv pentru COVID. Avertismentul medicilor

spot_img

Vitamina D nu se ia preventiv ca metodă de apărare a organismului împotriva COVID, avertizează medicul Vasi Rădulescu. Nivelurile crescute de vitamina D pot duce la modificări osoase importante, la tulburări digestive.

Medicul Vasi Rădulescu susține, și în baza unor cercetări recente, că nu este bine „să ne mai îndopăm cu suplimente, vitamina D nu a arătat beneficii în COVID și să ne informăm corect”.

„Experții care au făcut metaanaliza au descoperit că nivelurile mai scăzute de vitamina D nu au fost corelate cu riscuri suplimentare, iar administrarea vitaminei D nu a îmbunătățit cu nimic lucrurile în evoluția bolii.

În plus, vitamina D face rău dacă este luată fără prescripție.

„Sigur, mulți o țin cu marota „da, dar nici rău nu face, atunci de ce să nu iau?” Ba poate face rău. Niveluri mai crescute de vitamina D pot duce la modificări osoase importante, la tulburări digestive… Iar suplimentele luate cu pumnul pot conține substanțe nedeclarate care pot face mult rău. Nu mai zic de sărmanul ficat care trebuie să le metabolizeze pe toate”, a mai spus medicul Vasi Rădulescu.

E. Stan