10.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024 - 21:25
No menu items!

Vîntu și Luca revin oficial în Realitatea, prin PSV Company

spot_img

vintu_luca

Offshore-ul cipriot Elbahold a reintrat în acționariatul PSV Company, fosta Petromservice, începând cu 30 ianuarie anul acesta, în locul unei firme deținută de Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru. Despre Elbahold procurorii români au spus în mai multe rânduri că este controlată de Sorin Ovidiu Vîntu și Liviu Luca. PSV este și acționar la Realitatea Media (7,5%), firmă care deține postul de televiziune Realitatea.

După o scurtă perioadă în care Cozmin Gușă și Maricel Păcurau păreau că au reușit să preia și PSV Company de la un alt „cuplu” format din Sorin Ovidiu Vîntu și Livu Luca, situația s-a întors. Mai exact, SOV și Luca redevin acționari majoritari ai SC PSV Company, fosta societate Petromservice, firmă care a făcut obiectul mai multor anchete ale DIICOT și ale Parchetului General, prin intermediul offshore-ului cipriot Elbahold.

Pe 30 ianuarie anul acesta s-a înregistrat la Registrul Comerțului documentul prin care Elbahold a fost înscrisă cu 54% din acțiunile PSV. În schimb, a ieșit din PSV Company firma deținută de Cozmin Gușă și Maricel Păcuraru – Strategies Research Investments SRL.

Ieșirea din schemă a lui Gușă și Păcuraru vine după ce aceștia au pierdut, pe 21 noiembrie anul trecut, la Curtea de Apel București, procesul deschis de Elbahold. Judecătorii au anulat atunci modificările făcute la Registru Comerțului în octombrie, schimbări în urma cărora Strategies Research Investments devenise acționar majoritar.

Firma Strategies Research Investments este și urmărită penal de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în dosarul spălării de bani de la Realitatea TV în care este anchetat și omul de afaceri Elan Schwartzenberg.

Potrivit DNA, societatea este acuzată de fals în înscrisuri sub semnătură privată și participație improprie la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, „având în vedere că există date și indicii temeinice potrivit cărora, în favoarea acestei societăți au fost falsificate documente, prin antedatare, pentru a modifica registrul acţionarilor”.

CITEȘTE ȘI: EXCLUSIV. De unde provin banii negri cu care Elan Schwartzenberg a controlat Realitatea

„Documentele astfel modificate au fost depuse la Oficiul Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul București unde s-au formulat cereri de înregistrare a mențiunilor privind schimbarea acţionariatului, în scopul prejudicierii creditorilor SC Realitatea Media SA”, arătau procurorii DNA.

Cristi Ciupercă