16.4 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 13:03

VIDEO / Versace pe toți pereții. Cum arată casa unor proxeneți prinși de DIICOT

Procurorii DIICOT au prins, miercuri, mai mulți proxeneți din Tulcea, care obligau fete să se prostitueze în străinătate. La percheziția unuia dintre șefii grupării, oamenii legii au fost uimiți de luxul ostentativ expus de proxenet – sigla Versace, aurită, era expusă pe podele, pe toți pereții, inclusiv pe mobile și pe gardul casei.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Tulcea au reținut 12 inculpați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și proxenetism.

“În cauză s-a reținut faptul că, în perioada 2011 – 2021, pe raza orașului Măcin, județul Tulcea, s-au constituit trei grupări infracționale organizate cu scopul de a determina tinere să practice prostituția în străinătate, obținând astfel venituri substanțiale de pe urma acestora.

Din probele administrate în cauză a rezultat faptul că cele trei grupări au obținut din activitățile infracționale aproximativ 1.000.000 USD, bani folosiți pentru achiziționarea unor case și autoturisme de lux”, se arată în comunicatul DIICOT.

Imaginile surprinse la percheziția unuia dintre liderii grupărilor arată luxul ostentativ afișat de acesta pe toți pereții – sigla Versace este încrustată pe mobilă, pe podea, pe pereți, chiar și pe gardul casei. Doar șosetele puse la uscat pe calorifer trădează niște obiceiuri mai neaoșe.

Cora Dumitrescu