33.6 C
București
vineri, 19 august 2022 - 20:04
No menu items!

Noul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, NU a lucrat niciodată într-un spital de stat, pentru că a avut clinică privată

spot_img

Ioana Mihăilă (41 de ani), medic endocrinolog, fost candidat al Alianței USR-PLUS la Primăria Oradea anul trecut și secretar de stat în Ministerul Sănătății în mandatul lui Vlad Voiculescu, a fost propusă astăzi pentru funcția de ministru al Sănătății. Ioana Mihăilă și soțul său, tot medic, dețin o clinică privată la Oradea. Medicul Ioana Mihăilă nu a lucrat niciodată într-un spital de stat.

Ioana Mihăilă va fi al patrulea ministru al Sănătății doar în timpul pandemiei, după Victor Costache, Nelu Tătaru și Vlad Voiculescu.

Ioana Mihăilă (41 de ani) și soțul său, și el medic, au înființat o clinică privată la Oradea. De la absolvirea Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Iuliu Hațieganu din Cluj-Napoca (2005), Ioana Mihăilă a profesat ca medic rezident și apoi primar în Cluj și Oradea, dar niciodată într-un spital de stat. Ea a coordonat caravane medicale prin care au fost oferite servicii medicale gratuite în satele din județul Bihor.

Conform declarației de avere, Ioana Mihăilă și soțul ei au 3 case de locuit la Oradea, 3 terenuri (intravilan) în Oradea, un apartament la Cluj, un spațiu comercial în Oradea, un autoturism și peste 400.000 de lei în conturi. De asemenea, Ioana Mihăilă a încasat anul trecut dividende în valoare de 137.000 și 382.850 și a acordat USR un împrumut de 20.000 de lei în campania electorală.

Klaus Iohannis a anunțat, miercuri, că Ioana Mihăilă va depune jurământul chiar miercuri seară, după ce propunerea USR-PLUS a ajuns la premierul Florin Cîțu și apoi la Cotroceni.

Emanuel Stan