18.8 C
București
duminică, 9 mai 2021 - 22:30

Florin Cîțu îi pasează lui Ludovic Orban responsabilitatea noului acord al coaliției de guvernare

Premierul Florin Cîţu a declarat, după semnarea protocolului coaliţiei prin care i se limitează atribuţiile de remaniere a miniştrilor, că din partea PNL a semnat președintele partidului, Ludovic Orban. 

Întrebat ce se va întâmpla dacă va dori să remanieze un ministru, iar partenerii de coaliţie se vor opune, premierul a răspuns:

“Din partea PNL a semnat domnul preşedinte Ludovic Orban, pentru că este un procol politic. Eu nu ştiu de ce vă ducem dvs. direct către remaniere. Nu trebuie să existe aşa ceva. Eu sunt sper că nu vom mai avea remanieri, nu iau în calcul aşa ceva în perioada următoare. O văd ca pe o situaţie excepţională. Nici nu are sens să discutăm acum. Ceea ce a fost foarte clar pentru toţi cei prezenţi acolo, e un document politic, nu s-a pus problema de a modifica Constituţia.”

Actul adiţional la protocolul coaliţiei, semnat marţi seara, prevede că remanierea miniştrilor va putea fi făcută doar cu acordul partidelor din coaliţie.

Florin Cîțu a fost întrebat apoi cine îl va evalua pe el, ca premier, răspunsul fiind că “cetățenii români și Parlamentul”.

Emanuel Stan