7.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 2:59
No menu items!

VIDEO. Șofer de tir român, spaima croaților: a intrat pe contrasens pe autostradă. Manevre periculoase pentru a întoarce camionul

spot_img

Un șofer de tir român a intrat pe autostrada pe contrasens, iar în încercarea lui de a întoarce mastodomul, a lovit parapeții. Poliția croată a intrat în alertă după ce pe rețelele de socializare au apărut mai multe imagini în care un șofer român de TIR face manevre periculoase pe autostrada care leagă capitala Zagreb de Varaždin, potrivit postsen.ro.

Românul în vârstă de 37 de ani, aflat la volanul unui camion, din direcția stației de taxare Breznički Hum, marți, 9 mai, în jurul orei 11.40, a intrat pe autostrada A4 pe sens invers, pe banda din mijloc a sensului cu trei benzi de circulație, în apropierea nodului Breznički Hum. Șoferul a realizat ce a făcut și a întors camionul direct pe autostradă, după ce a mers aproape 20 de metri. A avut nevoie de mai multe manevre și a lovit de câteva ori parapeții de pe marginea șoselei, fără să țină cont de celelalte vehicule și de avariile provocate.

După ce a întors sub privirile îngrozite a zeci de șoferi, a plecat și a părăsit autostrada pe breteaua pe care intrase greșit.Când l-au găsit, agenții de poliție i-au făcut testul etilotest și românul a susținut că s-a îmbătat din cauza stresului provocat de incident, a anunțat poliția croată miercuri, 10 mai.

El a fost găsit datorită unui alt șofer care văzuse imaginile pe rețelele de socializare și a recunoscut camionul parcat pe marginea drumului, în satul Mirkovac Breznički.Românul plecase de dimineață de la firma la care e angajat spre Međimurje, unde trebuia să încarce găini de la un abator de păsări.Proprietarul camionului a venit și el la locul unde a fost găsit românul și a fost șocat când a văzut imaginile cu șoferul care întoarce pe autostradă. A declarat că e angajatul firmei de trei ani și niciodată nu a avut probleme.Românul riscă o amendă de până la 6.480 de euro și o pedeapsă cu închisoarea de până la 120 de zile, dar și impunerea unei măsuri care interzice utilizarea unui permis de conducere străin pe teritoriul Republicii Croația până la 24 de luni.

D.Constantin