23 C
București
luni, 20 mai 2024 - 18:07
No menu items!

VIDEO. Un feribot cu 134 de persoane la bord a luat foc în Filipine. Șapte morți și zeci de răniți

spot_img

Cel puţin şapte persoane au murit şi aproximativ 100 au fost salvate luni în Filipine, după declanşarea unui incendiu pe un feribot, pasagerii fiind nevoiţi să sară peste bord, au declarat paza de coastă şi martori, relatează AFP, citată de Agerpres.

MV Mercraft 2 a luat foc chiar înainte de a ajunge în portul Real din provincia Quezon, la aproximativ 60 de kilometri est de capitala Manila. Feribotul a părăsit insula Polilio la ora locală 05:00 a.m. și a făcut un apel de urgență la 06:30 a.m. Focul și fumul gros au cuprins nava de pasageri cu două etaje.

Cinci femei și doi bărbați au murit, în timp ce 120 de pasageri au fost salvați. 23 de oameni au fost răniți, a anunțat paza de coastă într-un comunicat. Imaginile publicate de autorități au arătat oameni îmbrăcați în veste de salvare plutind pe mare, așteptând salvare, în timp ce unii au fost duși în siguranță de o navă de marfă din zonă.

La bord se aflau în total 134 de pasageri şi membri ai echipajului. Operaţiunile de căutare pentru găsirea supravieţuitorilor sunt în desfăşurare.

Cauza incendiului nu este cunoscută până în prezent, dar Filipine, un arhipelag de peste 7.600 de insule, are un istoric negativ în ceea ce privește siguranța maritimă.

Vasele sunt adesea vechi și supraaglomerate. În 1987, aproximativ 5.000 de oameni au murit în cel mai grav dezastru de transport maritim din timp de pace, când feribotul supraîncărcat de pasageri Dona Paz s-a ciocnit cu un petrolier în largul insulei Mindoro, la sud de capitală, Manila.

                                                                                                                   Adina Silav