35 C
București
marți, 5 iulie 2022 - 15:14
No menu items!

Românul suspect de variola maimuţei are, de fapt, varicelă

spot_img

Grecia a anunțat primul caz suspect de variola maimuței, la un turist român în vârstă de 29 de ani, care călătorise în vacanță din Marea Britanie în Kefalonia, alături de iubita lui. Testele au arătat însă că acesta are varicelă, nu variola maimuței, relatează portalul de știri Protothema, care citează comunicatul Ministerului Sănătății de la Atena.

„Într-o examinare de laborator a unei probe din cazul suspect al bărbatului care este tratat la Spitalul Attikon, nu a fost detectat niciun virus de variola maimuței, în timp ce proba a fost pozitivă la două teste repetate pentru virusul varicelei”, a anunțat Ministerul elen al Sănătății, care precizează că erupțiile cutanate care au apărut pe corpul pacientului sunt din cauza varicelei.

Atât românul, cât și iubita lui, sunt tratați în camere cu presiune negativă la spitalul din Atena.

Cei doi au fost aduși sâmbătă seara târziu din Kefalonia, în camere barice, izolați, cu un avion, și internați la Attikon.

Potrivit Ministerului Sănătății din Grecia, examinările testelor românului au fost efectuate la Laboratorul de Referință (Laboratorul de Microbiologie, Școala de Medicină AUTh) pentru Variolă și la Laboratorul de Microbiologie al Spitalului Attikon.

„Virusul varicela, deși conține variola sintetică, este diferit de virusurile care provoacă variola sau variola maimuței. Există o legătură între simptome și apariția leziunilor cutanate cauzate de varicelă și variolă sau variola maimuței”, mai precizează autoritățile elene.

Specialiştii din toată lumea sunt în alertă din cauza variolei maimuţei. Medicii spun că trebuie să fim atenţi la simptome, pentru că ele seamănă cu cele ale varicelei: febră, stare de oboseală şi erupţii pe piele.

                                                                                                                 Adina Silav

SURSA FOTO: skai.gr