17.3 C
București
joi, 23 mai 2024 - 12:14
No menu items!

VIDEO Un bărbat a încercat să fie șmecher în fața unui urs. A tras sperietura vieții

spot_img

Apelurile salvamontiștilor și jandarmilor către turiști de a nu se apropia de urși nu ajung la urechile tuturor. Este și cazul unui tânăr care a crezut ca va face cea mai bună poză din viața lui. S-a apropiat atât de mult de un urs care stătea liniștit pe marginea drumului, încât animalul s-a enervat și a sărit pe el.

Imaginile au fost surprinse de un șofer care cobora pe Transfăgărășan chiar în momentul în care tânărul se apropia pas cu pas de urs ca să îl fotografieze. Șoferul și pasagerul din dreapta i-au atras atenția că este în pericol, dar tânărul i-a ignorat.

Ursul, enervat s-a ridicat brusc și într-o fracțiune de secundă a fost lângă tânăr. Marele noroc al acestuia a fost că animalul s-a oprit fără să mai continue atacul.

Imaginile nu mai au nevoie de niciun comentariu.

Jandarmeria Argeș le recomandă încă o dată turiștilor care tranzitează sau campează în zonele frecventate de animale sălbatice să evite contactul cu acestea.

Reamintim că, potrivit Hotărârii nr. 21 din 7.07.2020 a Consiliului Local Arefu, sunt considerate contravenții și amendate „fotografierea sau filmarea animalelor sălbatice aflate la o distanță mai mică de 20 de metri, precum și apropierea de acestea”.

C.D.