19.3 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 5:29
No menu items!

VIDEO. Un avion a luat foc în timpul decolării, în China. Zeci de oameni, răniți

spot_img

Un avion al companiei chineze Tibet Airlines a abandonat decolarea, după ce a luat foc. Toți cei 113 pasageri au fost evacuați, iar 36 dintre ei au suferit răni ușoare.

Avionul, un A319 Airbus, a fost cuprins de flăcări chiar pe pistă, în timpul decolării. Din primele informații se pare că piloții s-au confruntat cu o anomalie, după ce aeronava a virat.

O zgârietură a motorului a cauzat incendiul, a transmis Administrația Aviației Civile din China (CAAC). Toți pasagerii și echipajul au fost evacuați.

Au fost activate planuri de urgență și anchetatorii s-au deplasat la fața locului, a adăugat autoritatea de reglementare a aviației, scrie Reuters.

Compania aeriană a transmis că nu au existat decese și doar răniri ușoare printre cei 113 pasageri și nouă membri ai echipajului. 36 de persoane au suferit vânătăi și entorse în timpul evacuării.

Pe rețelele de socializare au apărut videoclipuri cu incidentul. În imagini se poate observa fum puternic și flăcări în partea stângă a aeronavei, în timp ce pasagerii și echipajul coborau pe toboganele de evacuare.

Incidentul vine la mai puțin de două luni după ce prăbușirea unui avion China Eastern Airlines a determinat CAAC să lanseze inspecții ale întregului sector aviatic, pentru a identifica potențiale deficiențe de siguranță. Pe 21 martie, un Boeing 737-800 cu 132 de persoane la bord s-a prăbușit în munții din sudul Chinei. Toți cei aflați la bord au murit. Până acum au existat puține indicii cu privire la cauza accidentului.

                                                                                                                   Adina Silav