21.2 C
București
luni, 25 septembrie 2023 - 1:48
No menu items!

Un militar ucrainean blocat în Azovstal cere ajutorul lui Elon Musk: “Dacă nu tu, atunci cine?”

spot_img

Un militar ucrainean, care se află alături de alți luptători la oțelăria Azovstal din Mariupol, a făcut apel personal la Elon Musk să-i ajute să părăsească în siguranță orașul care de câteva săptămâni este asediat de ruși, scrie BBC.

Într-o postare pe Twitter, Serhiy Volyna a scris: „Oamenii spun că vii de pe altă planetă pentru a-i învăța să creadă în imposibil. Plantele noastre sunt una lângă cealaltă, deoarece eu trăiesc acolo unde este aproape imposibil să supraviețuiești. Ajută-ne să plecăm din Azovstal într-o altă țară. Dacă nu tu, atunci cine? Dă-mi un semn”.

Într-o postare separată pe Facebook, Volyna l-a descris pe Musk drept un „supraom”, cerându-i să ajute la evacuarea celor blocați în Avostal spre „o țară terță”.

Nu a fost făcut niciun comentariu până acum din partea lui Elon Musk la acest apel.

Sute de pușcași marini, precum și luptători ai regimentului Azov, membri ai Gărzii Naționale și polițiști de frontieră,  sunt ultimii apărători ucraineni care se adăpostesc de bombardamentele grele rusești în buncărele subterane de la Azovstal.

Regimentul Azov a publicat, miercuri dimineață, o serie de fotografii cu militari ucraineni răniți, ascunși sub combinatul siderurgic Azovstal. Fotografiile au fost însoțite de un nou apel pentru salvarea acestora.

                                                                                                                    Adina Silav