8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 5:40

VIDEO Turnul Londrei a rămas blocat în urma unei erori tehnice

spot_img

Faimosul Tower Bridge din Londra a rămas blocat, luni după-amiază, din cauza unor erori tehnice. Din această cauza, mașinile și pietonii nu mai pot circula în zonă, notează The Guardian.

Poliția londoneză a confirmat într-un tweet că podul a fost blocat din cauza unor erori de natură tehnică.

Numeroase poze și videoclipuri postate pe rețelele de socializare arată elementele de bază ale podului, blocate în poziție verticală după ce au fost deschise pentru a permite trecerea unei nave înalte.

Elementele de bază sunt secțiunile de drum mobile de pe pod care pot fi ridicate și coborâte folosind contragreutățile. Potrivit site-ului turistic Tower Bridge, podul se ridică de aproximativ 800 de ori pe an.

Defecțiunea tehnică a provocat linii lungi de trafic în oraș, iar pietonii au fost nevoiți să găsească alte modalități de a trece peste apă.

Autoritățile londoneze au îndemnat oamenii să evite zona.

Aflându-se deasupra râului Tamisa, reperul lung de 787 de metri a fost finalizat în 1894. Odată alimentate cu abur, bazinele hidraulice au fost apoi acționate de petrol și, într-un final, au devenit electrice din 1976.

De asemenea, podul a rămas blocat în august 2020, contul oficial Twitter al podului punând vina pe o „defecțiune mecanică”.