16.6 C
București
duminică, 1 octombrie 2023 - 7:47
No menu items!

Ministrul Justiției Stelian Ion ignoră criticile lui Iohannis și ale PNL la adresa sa: „Sunt foarte relaxat”

spot_img

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a admis, marți, într-un interviu la RFI că simte presiunile împotriva sa, dar se simte „foarte relaxat” deoarece nu și-a dorit prea mult această funcție.

Stelian Ion recunoaște că a observat în ultima vreme din ce în ce mai multe critici la adresa sa, inclusiv din partea șefului statului.

Întrebat la RFI România dacă simte că există o ofensivă împotriva sa, ministrul Justiției a spus că indiferent de atacuri, el va face doar ceea ce crede că este corect pentru justiție.

„Aş putea spune că simt presiunea asta, dar (…) avantajul meu este acela că nu mi-am dorit în mod special să am această funcţie, să deţin această funcţie, nu voi face compromisuri de natură să regret la un moment dat doar pentru a păstra funcţia. Deci, sunt foarte relaxat din punctul ăsta de vedere. Oricâte discuţii vor fi pe tema asta, voi face exact ce îmi dictează conştiinţa şi ceea ce cred că este corect pentru justiţie. De aceea am intrat şi în politică, de aceea am mers şi pe 10 august alături de diaspora în piaţă, de aceea am ieşit şi la Ordonanţa 13. Am ieşit pentru nişte principii şi sunt foarte ferm în poziţia pe care o am, alături de colegii mei din USR-PLUS”.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a criticat, săptămâna trecută, pe ministrul justiției, Stelian Ion, pentru eșecul desființării Secției de Investigare a Infracțiunuilor din Justiție, dar și întârzierea în modificarea Legilor justiției. 

În replică, Stelian Ion i-a răspuns lui Klaus Iohannis că el a promovat desființarea SIIJ, dar s-a lovit de refuzul UDMR, invitându-l pe șeful statului să se implice în deblocarea acestui proces.

M. Nedelcu