23 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 23:24
No menu items!

VIDEO Suspectă în cazul unui furt de bijuterii în valoare de 200.000 euro, depistată de poliţiştii de frontieră vasluieni

spot_img

Poliţiştii de Frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa efectuează cercetări în privinţa unei femei, în vârstă de 37 de ani, care s-a prezentat, marți, pentru a ieşi din ţară, ca cetățeană a Republicii Moldova, la Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa Iași, fiind pasageră într-un microbuz înmatriculat în Republica Moldova. Femeia este suspectă în cazul unui furt de bijuterii în valoare de 200.000 euro, din Franţa. 

În bagajele femeii, au fost descoperite 910 grame şi trei ceasuri din metal prețios, susceptibil a fi aur, şi suma de 4.340 de euro, ascunse în cutii cu cremă de mâini şi în recipiente cu ulei de motor.

În baza profilului de risc, s-a solicitat lucrătorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră şi lucrători vamali, a descoperit, ascunse și nedeclarate, în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bagajele femeii, ascunse în recipiente cu ulei de motor şi cutii cu cremă de mâini, mai multe bijuterii.

Pe timpul cercetărilor efectuate poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că femeia era suspectă în cazul unui furt de bijuterii în valoare de 200.000 de euro, din Franţa.

Aceasta a declarat că a sustras bijuteriile din casa unor cetăţeni turci la care femeia fusese angată ca menajeră, cu intenţia de a le valorifica, întrucât aceştia datorau concubinului femeii suma de 20.000 de euro.

“Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reținerii bunurilor (bijuterii în cantitate de 910 grame şi trei ceasuri din metal pretios susceptibil a fi aur) şi a sumelor de 4.340 de euro şi 12 dolari SUA“, precizează Poliția de Frontieră.

Polițiștii o cercetează pe suspectă, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, sub directa coordonare a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși.