3 C
București
vineri, 21 ianuarie 2022 - 19:16
No menu items!

VIDEO O alpinistă cu experiență și-a pierdut viața în Bucegi. Salvamontiștii nu au putut ajunge la ea nici cu elicopterul

spot_img

O alpinistă cu experiență și-a pierdut viața în Munții Bucegi, miercuri, chiar de ziua ei de naștere. Femeia plecase singură pe traseul Albișoara Gemenelor, pentru a-și omagia sora geamănă. Salvamontiștii au găsit-o, joi, căzută pe un versant, fără semne vitrale. Nici cu elicopterul nu au putut coborî să recupereze corpul.

Femeia avea experineță în traseele montane și pentru că nu a mai găsit pe nimeni disponibil, miercuri, de ziua ei și a surorii sale gemene, a plecat pe traseul Albișoara Gemenelor.

Familia a început să se îngrijoreze după prânz, când alpinista nu a mai răspuns la telefon, așa că au anunțat Salvamontul.

Era deja ora 18 când s-a primit apelul.

“O echipă aflată pe platou a încercat imediat să plece spre Vf. Caraiman, dar viscolul puternic cu transport de zăpadă a făcut imposibilă deplasarea. O altă echipă a plecat din Bușteni pe urmele fetei, dar când au ajuns în zona de creastă, vântul puternic a șters urmele celei dispărute și aceasta nu a putut fi găsită.

Azi dimineață, pe lumină, o altă echipă a reușit să localizeze victima. Era cazută pe un versant S-Estic fără semne vitale”, au scris salvamontiștii pe pagina de Facebook, unde au postat și imagini de la operațiune.

Salvamontiștii au cerut ajutorul unui elicopter pentru a coborî în râpă. După mai multe încercări de extragere cu troliul, misiunea a fost anulată din cauza rafalelor puternice. În plus, exista riscul ca elicopterul să declanșeze vreo avalanșă.

Acțiunea de recuperare a corpului femeii va fi reluată atunci când condițiile meteo vor permite acest lucru.

M. Nedelcu