28.5 C
București
sâmbătă, 1 octombrie 2022 - 15:04
No menu items!

VIDEO Noul ambasador al Israelului la București este Reuven Azar

spot_img

Noul ambasador al Statului Israel la București, Reuven Azar, a ajuns în România. Ambasada a postat pe pagina de Facebook mesajul noului diplomat.

Reuven Azar a fost directorului grupului de lucru Israel-SUA-China din cadrul Ministerului israelian de Externe, dar și consilier de politică externă al premierului Israelului și consilier adjunct pentru securitate națională și politică externă în cadrul Consiliului Național de Securitate Națională.

„Bună ziua! Bine v-am găsit! Mă numesc Reuven Azar. Sunt noul ambasador al Israelului în România. Sunt foarte fericit să fiu aici, în București. Aștept cu nerăbdare să lucrez pentru a promova relațiile strategice dintre țările noastre. Îi mulțumesc fostului ambasador David Saranga, pentru că a făcut o treabă excelentă. Am început să învăț limba română acum câteva luni. Sunt sigur că voi învăța mult mai multe cu ajutorul vostru”, este mesajul transmis de Reuven Azar.

În perioada 2014-2018, Reuven Azar a fost vice-ambasador la Washington, iar anterior, șeful Departamentului de Cercetare pentru Orientul Mijlociu în cadrul Ministerului de Externe israelian, precum și vice-ambasador la Amman, în Iordania.

Noul ambasador al Israelului în România s-a născut în Argentina în 1967, a absolvit Universitatea Ebraică de la Ierusalim (cu un master în Relații internaționale), vorbește fluent engleză, spaniolă și arabă, iar în prezent studiază limba română.

M. Nedelcu