13.1 C
București
marți, 21 mai 2024 - 4:06
No menu items!

VIDEO Momentul prăbușirii unei telecabine în Italia. Tragedia, soldată cu 14 morți

spot_img

14 oameni au murit într-o telecabină prăbușită în Italia pe 23 mai, pe malul lacului Maggiore, în stațiunea montană Stresa. Momentul tragediei a fost înregistrat de camerele de supraveghere. Imaginile au fost făcute publice miercuri, de canalul de televiziune italian TG3.

În imagini se vede cum cabina, în care se aflau 15 persoane, se apropie de stație. Cu doar câțiva centimetri înainte de sosire, un operator al telefericului  se pregătește să deschidă poarta. Operatorul pare calm în primele secunde, când vede că telecabina are probleme, dar în momentul în care unul dintre cablurile de susținere cedează, fuge. 

Telecabina se înclină puternic și pleacă în viteză în direcția de unde venise. Sistemul de siguranță trebuia să se activeze pentru a bloca telecabina, dar acesta nu a funcționat. Telecabina se lovește de un pilon aflat la baza traseului, apoi cade în gol și se rostogolește pe versant.

Presa italiană menționează că telecabina care face legătura cu Mottarone a fost închisă în anul 2014 în vederea reviziei generale și a fost redeschisă în 2016.

Pe parcursul reviziei, au fost schimbate motoarele, panourile electrice, echipamentele electronice și transformatoarele de curent.

Anchetatorii au descoperit că angajaţii telefericului nu au reparat sistemul de frânare, care se defecta des, ci l-au blocat cu o menghină. Astfel, atunci când cablul s-a rupt, sistemul de urgență nu a putut fi activat. Administratorul telecabinei, unul dintre responsabilii operativi şi un inginer au fost reținuți pentru audieri. Sunt acuzaţi de omor cu circumstanţe agravante. În cele din urmă, doi au fost eliberaţi, iar unul a fost plasat în arest la domiciliu.