23 C
București
luni, 20 mai 2024 - 18:38
No menu items!

VIDEO. Zeci de mii de profesori în stradă. Și-au aruncat pixurile pe jos. Revoluție în Educație. Greva CONTINUĂ

spot_img

Câteva mii de cadre didactice protestează joi în Piața Victoriei, în cea de a patra zi a grevei generale.

Aproximativ 10.000 de oameni participă la mitingul profesorilor din Piața Victoriei. Sute de elevi s-au alăturat protestului, anunțând că susțin demersul cadrelor didactice. Liderii sindicatelor din învățământ au anunțat că greva generală din școli continuă.

Liderii sindicali au anunțat, chiar din fața Guvernului, că resping oferta Executivului, pe care o consideră jignitoare, spunând că profesorii nu au nevoie de vouchere, ci de salarii decente: „Este o grevă care nu mai este legată doar de revendicări salariale. E o grevă pentru demnitate și respect”.

Iată câteva dintre mesajele de la miting: „Fără educație moare nație!”, „Puneți preț, nu dispreț pe educație!”, „Vrem respect!”, „6% din PIB a rămas doar un mit!”, „Vrem mai mult bănet, brutul îl vrem net”, ”Nu vrem pensii speciale, vrem salarii normale!”, „Mereu sacrificați, niciodată respectați”, „Facturile nu se plătesc cu vocație”.

Profesorii și-au aruncat pixurile pe jos și au pornit în marș spre Palatul Parlamentului.

Negocierile de miercuri de la sediul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), unde premierul Nicolae Ciucă nu s-a dus, dar a trimis patru miniștri, au eșuat după ce profesorii au refuzat cardurile de 2.500 de lei, distribuiţi în două tranşe.

Mitingul – organizat de Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Națională Sindicală „Alma Mater” – se va desfășura joi între orele 12:00 și 16:00, conform adresei transmise de sindicate către Primăria Municipiului București, pentru autorizarea acțiunii de protest.

D.Constantin