24.7 C
București
luni, 15 iulie 2024 - 7:57
No menu items!

VIDEO. Profesorii ies în stradă. Miting de proporții în Capitală, drept răspuns la oferta Guvernului de a nu acorda creșteri salariale

spot_img

Aproximatv 15.000 de angajați din sistemul de Învățământ vor protesta joi, în Piața Victoriei, potrivit sindicatelor din Educație.

Mitingul – organizat de Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Națională Sindicală „Alma Mater” – ar urma să aibă loc joi între orele 12:00 și 16:00, conform adresei transmise de sindicate către Primăria Municipiului București, pentru autorizarea acțiunii de protest.

Începând cu ora 11.00, cadrele didactice au început deja să sosească în Piața Victoriei și să-și strige nemulțumirile.

Marius Nistor, președintele Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”, a transmis că „acolo se va da răspunsul” referitor la oferta venită din partea Guvernului.

„Acțiunile noastre urmăresc să atragă atenția asupra obligativității soluționării problemelor salariale cu care se confruntă personalul din Învățământul preuniversitar și superior, în condițiile scăderii semnificative a puterii de cumpărare, determinate și de creșterea prețurilor. Nemulțumirea personalului din Educație este accentuată și de refuzul guvernanților de a purta negocieri reale cu federațiile sindicale din Educație și de a adopta măsuri concrete pentru soluționarea revendicărilor personalului din sistemul educațional, inclusiv după declanșarea, începând cu data de 22 mai 2023, a grevei generale în învăţământ“, se arată într-un document al sindicatelor.

Patru miniştri s-au întâlnit, miercuri seară, cu reprezentanţii dascălilor pentru a găsi o soluţie la criza fără precedent din Educaţie. Premierul Nicolae Ciucă nu a participat la întâlnire, însă a venit cu o oferă pentru sindicalişti: profesorii nu vor primi salarii mai mari, dar le-au fost promise carduri de 2.500 de lei, banii urmând a fi distribuiţi în două tranşe.

                                                                                                                  Adina Silav