16.5 C
București
joi, 23 mai 2024 - 0:44
No menu items!

VIDEO. Israelul, atacat cu rachete de Hezbollah.  A fost activat Iron Dome. SUA, în alertă

spot_img

Gruparea libaneză Hezbollah, susţinută de Iran, a anunţat vineri că a lansat „zeci de rachete” asupra unor poziţii israeliene, ca răspuns, potrivit grupării, la atacurile israeliene în sudul Libanului, relatează AFP, citată de Agerpres.

Luptătorii Hezbollah au atacat „poziţii de artilerie inamice (…) cu zeci de rachete de tip Katiuşa”, a indicat gruparea într-un comunicat, adăugând că este vorba „de un răspuns la atacurile inamicului împotriva (…) satelor din sud şi a caselor civile”.

SUA, în alertă în legătură cu un posibil atac din partea Iranului

Regiunea Orientului Mijlociu şi SUA sunt în alertă în legătură cu un posibil atac din partea Iranului încă din 1 aprilie, când presupuse avioane de război israeliene au bombardat consulatului iranian din Siria.

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, a promis măsuri împotriva Israelului, în timp ce gruparea armată Hezbollah din Liban a declarat că atacul israelian a fost un „punct de cotitură” şi că sprijină dreptul Iranului de a „pedepsi” Israelul.

Un responsabil militar de rang înalt iranian ucis în raidul de la Damasc era membru al celei mai înalte structuri a Hezbollah-ului libanez pro-iranian, a declarat o sursă apropiată acestei mişcări.

SUA trimit întăriri în Orientul Mijlociu pe fondul ameninţărilor Iranului

Statele Unite au anunţat vineri trimiterea de întăriri în Orientul Mijlociu, pe măsură ce temerile se intensifică în regiune cu privire la o ripostă a Iranului împotriva Israelului, acuzat de o lovitură împotriva consulatului iranian la Damasc, relatează AFP.

„Desfăşurăm mijloace suplimentare în regiune pentru a consolida eforturile regionale de descurajare şi pentru a întări protecţia forţelor americane”, a declarat un responsabil american al apărării, sub rezerva anonimatului, fără a preciza natura acestor măsuri.

 

D.Constantin