16.7 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 19:32
No menu items!

VIDEO. Imagini revoltătoare. Bărbat legat de patul de spital de un paznic, în Brăila. Infirmieră: „Trebuia să vă ducă la nebuni!“

spot_img

Imagini revoltătoare la Unitatea de Primiri Urgență (UPU) Brăila. Un paznic şi o infirmieră au fost filmaţi în timp ce leagă mâinile unui pacient, aflat pe un pat. Ea spune că pacientul ar fi trebuit dus „la nebuni”: „Nu aici să ne înnebuniţi pe noi!”

Pe imaginile apărute în mediul online se observă un pacient, un bărbat în vârstă, întins pe un pat mobil. Un paznic îi leagă mâinile de marginile patului, iar o infirmieră spune că pacientul ar fi trebuit dus „la nebuni”.

„Am copii acasă, nu stau să mai bagi tu pe mine în pământ. Să vă ducă la nebuni, domnule, nu aici să ne înnebuniți pe noi. Dar ce, aici e Psihiatrie?”, spune ea, în filmarea apărută în mediul online.

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență Brăila a văzut imaginile și anunță că va cere dispunerea unei anchete.

„Voi cere anchetă fără doar și poate. O să discut cu medicul-șef UPU și o să cer anchetă. E personal UPU, anchetă o face UPU, nu Spitalul Județean. E regretabil așa ceva și de neacceptat”, a precizat Didi Crintea, managerul unității medicale, pentru debrăila.ro.

Poliția a deschis dosar penal

Poliţia Municipiului Brăila a transmis, miercuri, că s-a sesizat din oficiu şi a deschis un dosar penal în urma imaginilor apărute în mediul online.

”La data de 28 februarie, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Brăila – Biroul de Investigaţii Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de purtare abuzivă de către angajaţi ai unui spital din municipiu. Verificările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul şi a situaţiei de fapt”, au menționat reprezentanții IPJ Brăila.

                                                                                                Adina Bucur Silav

SURSA VIDEO: debrăila.ro