19.3 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024 - 17:35
No menu items!

Kelemen Hunor, ironii la adresa listelor comune ale coaliției: ”Norocul sau nenorocul PNL-ului este că s-au trezit în polul de stânga”

spot_img

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a vorbit despre decizia coaliţiei PSD-PNL de a merge pe listă comună la alegerile europarlamentare. Kelemen Hunor a declarat, la Prima News, că decizia ar putea să fie o soluţie păguboasă pentru PNL.

”Este foarte complicat să spui astăzi ce se va întâmpla pe 9 iunie, s-ar putea să fie o soluţie foarte bună, dar s-ar putea să fie o soluţie păguboasă, în sensul că lista comună va avea mai puţin decât listele separate. Nu ştiu cum va reacţiona electoratul PSD şi PNL. Este foarte foarte complicat”, a spus liderul UDMR.

Preşedintele UDMR a menţionat că e greu de estimat ce se va întâmpla în această competiţie, unde ”ai listă comună la europalramentare, dar la locale intri în conflict şi în foarte multe localităţi. Indiferent ce vrea domnul Ciucă, domnul Ciolacu, la centru, pe plan local sunt fricțiuni de 30 şi ceva de ani, iar asta nu dispare în câteva săptămâni”.

”Într-o oarecare măsură, era o măsură logică, nu prea aveau altă soluţie, pentru că pe de partea cealaltă s-a format polul de dreapta. Norocul sau nenorocul PNL-ului este că s-au trezit în polul de stânga, asta este viaţa. Nu e nimic peiorativ, asta a fost alegerea lor”, a subliniat Kelemen Hunor. El a mai arătat că ”era lipsit de orice logică să ai un pol de dreapta, să ai un PNL separat şi un PSD separat care, de fapt, sunt împreună în coaliţie”.

”Probabil că acest pas indică şi ce se va întâmpla până la sfârşitul anului, eventual şi după anul 2024”, a mai menţionat Kelemen Hunor.

D.Constantin