27.2 C
București
miercuri, 6 iulie 2022 - 10:59
No menu items!

VIDEO Ilegalități mari la incendiatorul de la Brazi unde s-a declanșat un incendiu extrem de violent. Ministrul Mediului a fost acolo

spot_img

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Tánczos Barna a fost, miercuri dimineață pe platforma societății Eco Burn din localitatea Brazi, Prahova, unde peste 50 de pompieri se luptă cu flăcările de peste 10 ore. Ministrul a precizat că în hală era interzisă depozitarea deșeurilor medicale periculoase, iar incineratororul avea instalația oprită din ianuarie ca urmare a suspendării activității.

 

„Am cerut Gărzii Naționale de Mediu și Agenției pentru Protecția Mediului Prahova un raport privind cantitățile de deșeuri depozitate aici spre incinerare. De asemenea, așteptăm concuziile ISU privind cauza incendiului, mai ales că în această hală este interzisă depozitarea deșeurilor medicale periculoase, iar incineratororul avea instalația oprită din ianuarie ca urmare a suspendării activității. Echipa Gărzii de Mediu împreună cu APM Prahova se află la fața locului și monitorizează calitatea aerului cu analizorul portabil din dotare, pe direcția vântului, spre zona populată”, a declarat ministrul Tánczos Barna, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Mediului.

Mai mult, societatea SC ECO BURN SRL face și obiectul unei cercetări penale în curs, ca urmare a controalelor Corpului de Control al Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, dar și al Gărzii Naționale de Mediu, care au surprins deficiențe privind respectarea legislației de mediu.

Incendiul în hală de depozitare a deșeurilor periculoase din Brazi a izbucnit în nopatea de marți spre miercu , în jurul orei 3.00, iar autorităţile au emis un mesaj RO-ALERT prin care avertizează asupra degajărilor masive de fum.