19.6 C
București
sâmbătă, 19 iunie 2021 - 21:24

UEFA recomandă covrigi și sarmale străinilor, care vin la București să vadă meciurile de la EURO

spot_img

UEFA recomanda microbiștilor, care vor fi prezenți la București pentru cele patru meciuri din Campionatul European, locuri de vizitat și sărmăluțe cu mămăligă.

Unsprezece orașe vor găzdui meciuri în cadrul Euro – Amsterdam, Baku, Bucuresti, Budapesta, Copenhaga, Glasgow, Londra, Munchen, Roma, Sankt Petersburg si Sevilla.

Pentru fiecare, site-ul UEFA a alcătuit o lista de lucruri care “trebuie făcute” în timpul șederii.

“Indiferent daca ești un suporter localnic sau în vizită, fie că este primul EURO la care participi sau ai pierdut șirul, UEFA Festival oferă ceva pentru fiecare”, se arată pe site-ul uefa.com.

În privința Bucureștiului, suporterii sunt îndemnați să învețe “ceva din limba româna”. A fost întocmit și un succint ghid de conversație care cuprinde câteva cuvinte și expresii traduse din engleza: “bună”, “noroc”, “vă rog”, “mulțumesc”, “o bere, vă rog” și “București, te iubesc!”

Este considerat că românii au o slăbiciune pentru produsele de patiserie și astfel de magazine se întâlnesc la tot pasul: “Delectați-vă cu niște covrigi sau o Dobrogeană, măcar o data pe zi”.

Și sarmalele, prezentate ca “rulouri de varză cu carne de porc”, sunt recomandate, însoțite de mămăligă.

Este recomandată și închirierea unei biciclete, pentru a explora orașul, cu mențiunea de a fi evitate străzile principale.

Arcul de Triumf, replica a celebrului monument din Paris, este un punct ce ar putea interesa vizitatorii, la fel și Palatul Parlamentului.

În plus, poate fi întreprinsă o călătorie de o zi la “Castelul lui Dracula”, la Bran. Mulți operatori de turism organizează astfel de călătorii, iar site-ul menționează că raportul calitate – preț este foarte bun.

Prima partidă care se va disputa la Bucureşti, pe Stadionul „Arena Naţională”, este programată duminică, 13 iunie. Este vorba despre un meci din Grupa C între Austria şi Macedonia de Nord care va începe la ora 19.00, ora României.