16.2 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 8:38
No menu items!

VIDEO / FOTO. Vicepreşedintele SUA Kamala Harris, la Bucureşti. Conferință de presă, alături de Klaus Iohannis

spot_img

Vicepreşedintele SUA Kamala Harris a sosit vineri, la Bucureşti, unde a fost aşteptată pe Aeroportul „Henri Coandă” de ministrul de Externe Bogdan Aurescu, care i-a oferit un buchet de flori. De asemenea, a fost întâmpinată de ambasadorul României la Washington, Andrei Muraru şi de consilierul prezidenţial la Departamentul Protocol, Delia Dinu, precum şi de oficiali ai Ambasadei SUA la Bucureşti. Ulterior, ea a mers la Cotroceni pentru o întâlnire cu președintele Klaus Iohannis. 

Ceremonia primirii oficiale a avut loc pe Platoul de Ceremonii, apoi cei doi oficiali au programată o rundă de discuţii tête-à-tête, urmate de consultări oficiale. La discuţii ar urma să fie prezenţ atât premierul Nicolae Ciucă, cât şi preşedintele Senatului Florin Cîţu.

La ora 15.30, preşedintele României şi vicepreşedintele SUA vor face declaraţii de presă comune. 

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, la Versailles, că va discuta cu vicepreşedintele american despre postura NATO pe Flancul Estic, soldaţii americani care au venit în România, Grupul de Luptă.

În contextul evenimentelor prilejuite de vizita vicepreşedintelui american Kamala Harris la Bucureşti, în data de vineri 11 martie, s-au  dispus o serie de măsuri, însoţite de recomandări menite să vină în sprijinul cetăţenilor pe toată durata acestui eveniment.  Autorităţile implicate au în vedere ca măsurile de securitate instituite să interfereze cât mai puţin cu activităţile cotidiene ale populaţiei”, a transmis, joi, Grupul de comunicare special constituit cu ocazia vizitei vicepreşedintelui american.  

Raluca Dan