9.9 C
București
duminică, 25 septembrie 2022 - 5:55
No menu items!

MApN susține că drona militară ucraineană a trecut în 3 minute peste România

spot_img

Ministerul Apărării Naționale a anunțat, vineri după-amiază, că drona militară care s-a prăbușit într-un parc din Zagreb (Croația) a intrat în spaţiul aerian românesc, venind dinspre Ucraina şi a ieşit, în mai puțin de trei minute, către Ungaria.

„Sistemul de supraveghere a spaţiului aerian al României a reperat joi, 10 martie, un obiect aerian de dimensiuni reduse, cel mai probabil de tip aeronavă fără pilot (dronă), care a evoluat în spaţiul aerian naţional pentru o perioadă de timp foarte scurtă, sub trei minute„, au transmis reprezentanții MApN.

Oficialii MApN au arătat că aeronava a intrat în spaţiul aerian al României, venind dinspre Ucraina, în jurul orei 23.23 şi a părăsit spaţiul aerian naţional în jurul orei 23.26, îndreptându-se către Ungaria. 

„Evoluţia acestui obiect aerian pentru un timp foarte scurt în spaţiul aerian naţional, viteza ridicată, înălţimea de zbor redusă, asociate cu relieful accidentat şi condiţiile meteo de la acel moment, nu au permis utilizarea altor măsuri procedurale pentru identificarea în zbor a acestui obiect aerian”, a mai transmis ministerul.  

R. Dan