8.4 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 5:36

VIDEO/FOTO Şaisprezece migranți, ascunși printre mobila dintr-un TIR. Erau solicitanți de azil în România

spot_img

Poliţiştii de frontieră au depistat, joi, șaisprezece cetăţeni din Irak, Somalia, Turcia și Siria, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un automarfar încărcat cu mobilă.

Potrivit Poliției de Frontieră, la Punctul de Trecere Borș II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în Turcia. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, mobilă, pe ruta Turcia-Franța.

În urma unui control amănunțit, polițiștii de frontier au descoperit, ascunși în compartimentul pentru marfă, șaisprezece cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde s-a stabilit că sunt cetăţeni din Irak, Somalia, Turcia și Siria, cu vârste cuprinse între 15 și 31 de ani, solicitanți de azil în România.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.